1-daagse Enlightenment Intensive

Op zondag 22 november organiseren we een 1-daagse Enlightenment Intensive in Chalet Ockenburgh op het Landgoed Ockenburgh in Den Haag.

Een 1-daagse Enlightenment Intensive is voor iedereen die graag kennis willen maken met deze unieke methode van self enquiry. Als losse interventie biedt deze dag een uitermate waardevol programma naar Zelf-inzicht, maar je kunt het ook zien als een opstap naar de 5-daagse Enlightenment Intensive die we volgend jaar organiseren.

Waarom deze methode?

Tijdens een Enlightenment Intensive worden deelnemers in een structuur geplaatst waarin bewustzijnsveranderingen makkelijker kunnen optreden. Er zijn geen afleidingen, dus geen televisie, telefoon, er wordt niet gelezen of geschreven, geen internet en geen alcohol. Alle afleidingen en al ons speelgoed worden weggenomen; wat overblijft is een simpele vraag: wie ben ik? Het interessante aan deze methode is dat jij al het werk doet. Jij vraagt, jij antwoordt. De afwezigheid van afleidingen en de voortdurende overpeinzing van de vraag ‘wie ben ik?’ werkt als een snelkookpan die langzaam maar zeker oude geestconstructies, emoties en soms zelfs energieblokkades in het lichaam opheft. Het ene na het andere patroon komt aan het licht, en eenmaal gezien, lossen ze op als een sneeuw in de zon. En dan, juist op het moment wanneer je dat het minst verwacht, wordt de geest stil… daar ben je! Deze prachtige ervaring is onmogelijk in woorden te vangen, maar is fundamenteel en blijvend.  

Tijdens de 1-daagse maken we kennis met de dyads die de basis vormen van de Enlightenment Intensive methode. Een dyad duurt veertig minuten en speelt zich altijd af tussen twee personen. Om en om wordt gewisseld van rol: de vraagsteller en degene die beantwoord. De veertig minuten zijn opgesplitst in delen van 4:30 min. waarbinnen de rolverdelingen plaatsvinden. Tussen iedere dyad is een korte meditatie. We doen nooit meer dan twee dyads achter elkaar, maar wisselen af met andere activiteiten, zoals loopmeditatie, lunch, rekken en strekken, ademsessie. 

Programma:

09:30   inloop met thee, water en een versnapering

10:00   start programma met lichte yoga oefeningen om het lichaam te openen en te ontspannen

10:50   uitleg structuur dyads

11:00   dyad

12:30   pauze

12:45   lunch

13:30   dyad

15:00   individuele loopmeditatie

15:45   dyad

16:30   einde programma met uitwisselen ervaringen

17:00   naar huis          

Investering voor deze dag inclusief begeleiding, vega-lunch, koffie en thee, onbeperkt water gedurende de dag en het boek Zenles in een wereld vol lawaai is €150,-

Adres: Chalet Ockenburgh, Monsterseweg 8b Den Haag

De begeleiding tijdens deze dag is in handen van Ramon Roelofs en Fleur Kemp. 

Over Ramon Roelofs 

Biografie

Terug naar de agenda