Podcast

Alles Op Tafel

Nu kun je hier mijn podcastserie beluisteren, welke ik samen met Lotte van Santen (1979) presenteer. Lotte is Intergratieve KinderCoach en samen maken we de podcastserie 'Alles op Tafel'. Hierin willen we met humor, in alle openheid en zonder poespas praten over alles wat komt kijken bij het leven van een authentiek en bezield leven. We praten vanuit eigen ervaring en zonder maskers; ofwel ‘alles kan en mag op tafel’. Hiermee willen we onze luisteraars inspireren en bemoedigen hun eigen pad te (blijven) bewandelen.

Beluister via iTunes

Beluister via Spotify

Podcast S3-01 | Female Empowerment met Mazarine Henninger

Mazarine ​Henninger ​​is oprichtster van de Sweatbox: een holistische sportschool voor vrouwen. ​​Ze leefde het leven van een topmodel en belandde in een narcistische relatie waarin ze werd geconfronteerd met​ de vervreemding van​ zichzelf.​ Een dieptepunt en tegelijkertijd het startpunt van een mooie reis naar zelfliefde, female empowerment en de ontwikkeling van selectieve empathie.

Podcast S2-09 | Joan van Baarle: Hunkeren naar verbinding

Joan van Baarle (1946) schreef eerder al het boek Gevangen in Geluid, over de gevolgen van een zware vorm van tinnitus bij haar dochter Gaby.

Over haar nieuwe boek Hunkeren naar Verbinding, hebben we een boeiend gesprek met deze ondernemende 65+er. In dit boek doet Joan onderzoek naar verschillende vormen van eenzaamheid onder ouderen en komt komt tot de ontdekking dat vooral existentiële eenzaamheid een vorm is die niet enkel onder ouderen, maar ook bij veel jongeren een heel treffend en actueel thema is.

Podcast S2-08 | Stefan Haensel: in de geest van de beginner

Stefan is uroloog en tevens opleider bij het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam. In 2020 verruilde hij zijn leidinggevende rol voor die van leerling en werkte vier maanden op de Covid-19 afdeling. Een periode die een blijvende indruk op hem maakte én ervoor heeft gezorgd dat hij de menselijke verhalen uit deze periode heeft vastgelegd. Daarover verschijnt binnenkort zijn boek.

Podcast S2-07 | Enlightenment Intensive

“Wie ben ik?” is de centrale vraag tijdens een Enlightenment Intensive en werkt als een snelkookpan in het opwekken van een verlichtingservaring. 

Ramon ging nietsvermoedend met deze techniek aan de slag. Wat het hem bracht? Luister zelf!

Podcast S2-06 | Wiggert Meerman - Op zoek naar antwoorden

Wat heb jij over voor het vinden van antwoorden op de grote levensvragen? Wiggert Meerman, zakenman, vader en bekend van de podcast Eindbazen, leefde zes weken bij een inheemse Indianenstam diep in de Braziliaanse Amazone en deed elke dag mee met hun ayahuasca ritueel. Luister naar zijn bijzondere ervaring en de antwoorden die hij er vond. Haux haux en veel luisterplezier!


Podcast S2-05 | Gianni Zuiverloon - Toewijding

Hoe maak je van een ogenschijnlijk uitzichtloze periode de meest betekenisvolle in je leven? In deze podcast vertelt Gianni Zuiverloon over zijn carrière als profvoetballer en hoe zijn leven in India een totaal andere wending krijgt.  

Een mooi gesprek over het maken van bewuste keuzes, het lef hebben om ja te zeggen tegen jezelf en het avontuur. Je leven vorm te geven op een manier die bij jou past. Tip: ga lekker zitten voor dit gesprek, neem een kop je thee met een bastognekoek en laat je inspireren door Gianni zijn verhaal.

Podcast S2-04 | Alles Op Tafel - Verbinding

Dit keer geen gastspreker! Wel een mooi gesprek over verbinding. Wat is het? Welke rol speelt angst? Hoe maak je verbinding met jezelf? En met de ander? In deze aflevering leggen Ramon en Lotte alles op tafel en delen openhartig hun eigen ervaringen. Zo vertelt Ramon over zijn eigen ervaring met corona en hoe hij ondanks zijn angsten de directe ervaring wist te gebruiken voor het maken van verbinding met zichzelf en de ander.

Podcast S2-03 | Danny Snoek - Het pad van yoga

Rijkdom, roem en macht: Danny's wensenlijstje in zijn jonge jaren. Geluk zocht hij in glitter en glamour, maar vond het daar niet. Integendeel, hij bleef last houden van een 'klote gevoel'. Om dit gevoel tijdelijk te verdoven slikte hij pillen en ging op stap. Uiteindelijk verwijderde het hem nog verder van zichzelf. 

Podcast S2-02 | Jenny Schoenmann | Magical Morning Routine

We can get so distracted in life. Rushing, stressing, feeling overwhelmed; all that which is keeping us away from focus and ease. Jenny's answer: a morning routine. In this podcast Jenny explains the power of a morning routine and helps you to find out how to make it magical for yourself. As a bonus the 5 second rule is explained :). 5, 4, 3, 2, 1...go and listen!

 

Podcast S2-01 | We Rise by Lifting Others - DJ Billy The Kit alias Joost Seilberger

Hoe geef je een 180 graden draai aan je leven? Van destructief en rock ‘n’ roll naar constructief: ‘s morgens vroeg opstaan, positief affirmeren, sport, meditatie en koude training. Van ‘ik’ naar ‘wij’. Hoe doe je dat en wat is daar voor nodig? Joost vertelt het in Alles op Tafel.

Podcast S1-20 | Carola van Veen: Levensbeëindiging

Een beladen thema dat in dit gesprek lucht en ruimte krijgt. Carola deelt openhartig haar verhaal en breekt zo met met de schaamte, de vooroordelen en het taboe op dit onderwerp. Een gesprek over gevoelens van eenzaamheid, vastlopen en het belang van kunnen delen. Inclusief fijne onderbrekingen van Pleun de hond :)

Podcast S1-19 | Seb van den Berg: Visualiseren is manifesteren

Seb: allesprobeerder, zanger, songwriter, event organisator, stemacteur en sportverslaggever. Zijn overtuiging: visualiseren is manifesteren. Zijn levensstijl: vol gas. Zijn inspiratiebronnen: Flower of life, Deepak Chopra, Toth, Ian Xel Lungold en meer. Bereid je voor op een eclectisch gesprek over leven on the edge, ‘what you imagine you become’ en over plantmedicijnen.

Podcast S1-18 | Naar buiten met Dylan

Hup naar buiten! Dat is precies wat Dylan deed toen hij merkte dat hij compleet zat vastgeroest in het ritme van een kantoorbaan. Het maakte hem niet gelukkig waardoor hij wist dat het roer om moest. Nu probeert hij zoveel mogelijk mensen mee te nemen in zijn reis naar een leven in de buitenlucht en hen aan te moedigen om beter met de natuur om te gaan. Luister naar dit inspirerende gesprek met een jonge gozer die zijn hart volgt.

Podcast S1-17 | Judith & Jeroen: Doei angst, Hallo liefde!

Jeroen en Judith geloven dat bewustwording leidt tot meer geluk. Zij schreven daarom het boek 'Doei angst, Hallo liefde'. Geschreven uit liefde en door geliefden. Voor mensen die hun eigen mogelijkheden willen vergroten om fysiek, emotioneel en mentaal gezonder te worden. Een zwijmel gesprek? Allesbehalve! Een boeiend gesprek over leven vanuit bewustzijn, de kracht van liefde, ADO en borrelnoten...

Podcast S1-16 | Anita van der Voort: alleen ga je sneller, samen kom je verder

Anita is een groene Boeddha en ze gelooft in de kracht van samen en positiviteit. Met Groene Wij - een centrum voor persoonlijke ontwikkeling gedreven door sociale ondernemers - heeft ze een plek gecreëerd waar iedereen gelijk is en waar iedereen telt. Een diepgaand en vrolijk gesprek waar je een energy boost van krijgt. Én waarin Ramon Elvis zingt...

Podcast S1-15 | Natasha Smit: surfen werkt helend!

Natasha is opgegroeid in en met water. Ze speelde lange tijd op hoog niveau waterpolo, maar na een moeilijke periode in haar leven vond ze heling in het surfen. Tegenwoordig biedt ze met haar eigen surfschool anderen de mogelijkheid om te leren surfen en daarmee te leren over je eigen leven. Een gesprek over kopje onder gaan en je balans weer vinden.

Podcast S1-14 | Dolf van Craanenburgh - Traumaverwerking met emotieve therapie

Emoties die je overvallen. Gevoelens die je niet begrijpt. Herkenbaar? Dolf heeft deze verschijnselen zelf aan den lijve ondervonden en opgelost met Emotieve Therapie. Nu is hij zelf emotieve therapeut en helpt hij anderen. Een gesprek over trauma, je second brain, emoties, verbinding, relaties én worteltaart.

Podcast S1-13 | One Hundred and Eighty met Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld: van postbode tot vijfvoudig wereldkampioen darten! In Alles Op Tafel vertelt hij in alle openheid over deze lange weg van opofferingen, dromen, het overwinnen van onzekerheden en zijn allergrootste successen. Een ontwapenend en openhartig gesprek met de man die de internationale dartsport op de Nederlandse kaart zette en afgelopen week een comeback aankondigde.

Podcast S1-12 | Blijf ademhalen met Hedi de Vree

Ze leidde een vooral door haar hoofd gedreven chaotisch leven met feestjes, een goede baan en veel shoppen. Van binnen was ze echter leeg en ongelukkig. Hedi is nu awareness guide en schrijfster. Een inspirerend gesprek over verlies, geluk en de invloed van yoga.

Podcast S1-11 | Alle mama's zen met Stephanie

Stephanie van Stockum is oprichtster van ZenMama: een online lesprogramma voor moeders. Opgericht vanuit een gemis aan steun tijdens haar eerste jaren als moeder. Een gesprek over het moederschap, de uitdagingen en de kracht van meditatie. 

Podcast S1-10 | Charlotte Visch - Een andere kijk op kinderen

Charlotte Visch, kindertherapeut, ontwikkelaar integratieve kindertherapie en auteur. Bij Charlotte staat het kind écht centraal. Kinderen zijn immers deskundigen op zichzelf. Ze heeft het tot haar missie gemaakt om volwassenen en kinderen voortdurend te stimuleren elkaar serieus te nemen en het eigen geluk te gunnen. Een inspirerend gesprek over Charlotte haar kijk op kinderen, onderwijs en opvoeden.

Podcast S1-09 | Patrick Kicken - Leven zonder stress

Patrick Kicken, bekend radio dj, pionier podcastmaker en auteur van het boek Leven zonder stress. Voor dit boek interviewde hij honderden experts waaronder Eckhart Tolle. Nu is hij te gast bij Alles op Tafel. Wat betekende en betekent stress voor hem? Leeft hij zonder stress? Een openhartig gesprek over stress, liefde, absoluut bewustzijn, non-dualiteit en meer.

Podcast S1-08 | André Heuvelman - Verbinding door muziek

André Heuvelman is trompettist en inspirator. Hij ziet zichzelf als een moderne minstreel, die speelt voor mensen om ruimte te creëren en hun wereld iets groter te maken. Durf je voorbij het maakbare direct naar je verlangen te gaan om jouw eigen trompet te ontdekken?

Podcast S1-07 | Brennan Heart

Fabian Bohn, wereldwijd bekend als hardstyle dj Brennan Heart, begon op z'n twaalfde al met het maken van muziek. Nu 26 jaar later is hij producer, dj, ondernemer, schrijver. De motor achter zijn succes? Pure gedrevenheid. Luister naar zijn bijzondere levensverhaal. Een inspirerend gesprek over de invloed van je jeugd, het hebben van een passie en zelfredzaamheid.

Podcast S1-06 | Jouw brein in balans met Charlotte Labee

​Charlotte is brain balance expert. En dit werd ze met een bewuste reden: voor haar eigen gezondheid. Het keerpunt was toen een arts tegen haar zei 'Als je op deze manier doorgaat dan beland je binnen twee maanden in een rolstoel.' Een openhartig gesprek over wat Charlotte drijft, over de invloed van het brein op ons handelen en welzijn en over do's and dont's voor een gezonde brain balance. 

Podcast S1-05 | Wildrik Timmerman, zingeving als drijfveer

Wildrik Timmerman is medeoprichter van Q-Dance: de organisator achter de grote hardstyle dance events. Een aantal jaar geleden verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf voor vele miljoenen Euro's. Sindsdien is hij medeoprichter van het Mandali Retreat Centre in Italië. Hij vertelt over zijn drijfveren, die hem via Hardstyle en een rock 'n' roll bestaan naar spiritualiteit en een gezinsleven voerden.

Podcast S1-04 | Italiaanse wijsheid met Sandro Bruti

Leven vanuit je hart. Klinkt mooi, maar wat betekent dit? En hoe doe je dat? Sandro Bruti leeft en werkt vanuit liefde. Hij gebruikt liefde als energiebron en leeft hiermee vanuit overvloed in plaats vanuit een tekort. Laat je inspireren door dit liefdevolle gesprek met een boeiende persoonlijkheid wiens hart op de tong ligt.

Podcast S1-03 | Er is altijd wel iets te vieren...

Vandaag voor het eerst een live versie van 'Alles Op Tafel', er kan van nog van alles fout gaan... EN! Ramon is vandaag jarig! Veel plezier met luisteren.

(Dit is de opname van de live podcast)

Podcast S1-02 | Op bezoek bij Sander Lantinga (Radio 538)

Sander Lantinga (Radio 538) is DJ, VJ en presentator. En in alles succesvol. Is het geluk of hard werken? Een gesprek over gedrevenheid, wapperende metertjes, keuzes maken en het vinden van balans na een burn-out. 

Podcast S1-01 | Alles Op Tafel - We gaan beginnen!

De aftrap! Ramon (Charly Lownoise) en Lotte nemen je mee in het ontstaan van de podcastserie. Was hun ontmoeting toeval? Of meant to be? Een openhartig gesprek over out gaan, alles loslaten, levenslessen en bijzondere ontmoetingen.