Testimonials

Chantal

Afgelopen september heb ik een intensive weekend meegemaakt. Ik was al heel lang op zoek naar een retraite vorm en nadat Ramon in de podcast show van jorn Luka (trueman-show) was geweest voelde ik aan alles dat dit is moest gaan doen! Zonder twijfel heb ik toen de 3-daagse intensive geboekt. Niet meer nadenken maar doen. Aangekomen was ik zenuwachtig wat gaat er gebeuren ? Kan ik dit wel? Je wordt liefdevol opgevangen en je leert de andere deelnemers vluchtig kennen. Na een gezellige lunch starten de dyade gesprekken. In het begin onwennig en oppervlakkig. Naarmate het weekend vordert voel je, dat er meer gebeurt dat je steeds een laagje dieper gaat. De wandelingen, de rust, de stilte de maaltijden die enorm goed smaken. Yoga lessen, extatische dancing en de ademsessie maken het helemaal compleet. Het was een magisch weekend! Nu ben ik een paar maanden verder en voel dat er echt iets is veranderd. Ik ben meer liefdevol naar mezelf, naar mijn omgeving en m’n naasten. Inmiddels ander werk gevonden en volg ik meer mijn eigen passie. Het voelt als een integratie proces die heel lang door werkt. Je mag zijn als water, er tegenin zwemmen heeft geen zin maar met de stroming mee gaan bereik je meer. Nog steeds kan ik het fijne stilte gevoel opzoeken in mezelf. Ik heb mezelf leren kennen en dat was het beste kado wat ik mezelf heb kunnen geven. Ik gun iedereen zo’n prachtig weekend, met dit liefdevolle team. Je wordt compleet verzorgt wat maakt dat het weekend een groot succes is geweest. Liefs, Chantal

Lisette

Dankbaar dat ik de 1-daagse Inside Intensive heb mogen meemaken. Het was intens, puur en zo (positief) bijzonder. De inhoudelijke woorden over mijn persoonlijke ervaring zijn nog niet rijp. Het proces startte in een hele warme, veilige omgeving met een fijne groep mensen. We werden intens liefdevol, vertrouwd en open, begeleid door Ramon en Jayna. De dyades werden voor mij steeds intenser en hebben zoveel inzicht en ruimte gecreëerd. Ik zag er tegenop om de fijne omgeving te verlaten maar de sessie is niet gestopt na het afscheid nemen van de groep, het proces gaat rustig verder. Zelfvertrouwen heeft voor mij een andere betekenis gekregen. Later zag ik de groepsfoto die aan het einde van de dag was gemaakt, mijn gezichtsuitdrukking was compleet anders van gespannen/ alert naar de uitstraling die herken uit mijn kindertijd onbevangen, vrij en vrolijk. Van binnen voelde ik dit al maar dat het ook zo snel zichtbaar was, maakte het nog werkelijker. Ik gun iedereen deze ervaring! Dankjewel Ramon, Jayna en lieve mensen met wie ik dit heb mogen beleven.

Linda

Op naar de 3-daagse Inside Intensive. Wat kon ik verwachten en het was best spannend. Maar dit werd bij aankomst al snel weggenomen door de prachtige omgeving midden in de bossen. Beetje onwennig starten, maar ik voelde me snel op mijn gemak. Wat fijn om bezig te zijn met je gedachten, yoga en een bijzondere ademsessie. En wat een heerlijk en kleurrijke maaltijden kregen we van Jayna. Iedereen wilde weten hoe ik het had ervaren, dit intense proces kan je niet beschrijven en voel je met je hart en lichaam door dit zelf mee te maken. Heel veel dank aan Ramon, Anne-Marie en Jayna voor deze fantastische retraite!

Edwin

Wat een bijzondere ervaring. Heel fijn dat ik mijn sceptische kant even terzijde heb geschoven en heb ervaren hoe Ramon ons begeleide tijdens de dyades (waar ik nooit eerder van had gehoord). Veel licht, aandacht, liefde, kwetsbaarheid en stevigheid. En dyade staat voor mij nu voor verrassende verdieping. Richting mijn kern aan de hand van één simpele vraag. En oprecht en intens contact met mijn mede-mens. Kleurrijke omlijsting door Anne-Marie met haar heel fijne yoga vorm en krachtig adem-werk. Thank you. Knap lekkere maaltijden; dank aan Jayna. Deze retraite ijlt door in makkelijker gevonden stilte in mij en, wonder oh wonder, elke ochtend en avond ‘even zitten’ met mezelf (om niet te zeggen mediteren!). Dank, Ramon. Tof jou te ont-moeten!

Dieuwke

De 3-daagse inside intensive was een hele bijzondere ervaring. Door diepe rust te ervaren gaan de dagelijkse problemen in een ander licht staan. Zoiets kun je alleen begrijpen als je het meegemaakt hebt. Ik ben mij ervan bewust geworden wat voor verschil een rustige of onrustige mind maakt in hoe ik de dingen beleef. Nu kan ik dit zien en bijsturen wanneer het te onrustig wordt. Ook zijn er een aantal puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Zoals de herkomst van mijn perfectionisme, heel waardevol. Ik staalde toen ik na het weekend weer thuis kwam en barste van de energie, ik heb er weer zin in! Ramon, Anne-Marie en Jayna ontzettend bedankt voor deze levens veranderende ervaring! Dit is niet uit te leggen alleen de ervaring doet recht aan het geweldige werk dat jullie verrichten!

Jacqueline (vervolg)

Zelfs met de lockdown… Daar was je dan weer met mooie live ‘In The Mix’ setjes. En dan nu als Ramon, in een hele andere setting zen in de bossen. Dat allemaal van 1 persoon. Je bent er eigenlijk altijd! Ik vind je echt een bijzonder mooi mens!! Heel veel liefs, Jacqueline

Jacqueline

Afgelopen mei heb ik meegedaan aan de 3-daagse Insight intensive in Winterswijk. Lang heb ik getwijfeld om mee te doen…. ‘Is dit wel wat voor mij?’ ‘Klinkt zweverig allemaal!’ Maar na deze mooie, maar ook intensieve ervaring zijn al mijn twijfels weggenomen. Had dit veel eerder moeten doen!! Hoe spannend het ook was….ik voelde me eigenlijk gelijk op mijn gemak bij aankomst door het warme welkom van Ramon en Anne-Marie. Samen met mij nog 7 deelnemers waarmee je 3 dagen op ontdekkingstocht gaat naar jezelf met de vraag: “Wie ben ik?” De dyades vond ik héél spannend in het begin, vooral het oogcontact die je constant had, maar tegelijk heb ik zóveel uit de dyades gehaald, en veel geleerd van de andere deelnemers! Ondanks je eigenlijk alleen maar communiceert met elkaar tijdens de dyades, lijkt het toch of je al zoveel met elkaar hebt gedeeld. Het is lastig uit te leggen, maar de verbinding die je met elkaar hebt vind ik echt héél bijzonder! De 2e dag hadden we een ademsessie van Anne-Marie. Dit heeft zoveel bij mij losgemaakt!!! Heel pittig en intensief, maar na de sessie overheerste een gevoel van verlichting en opluchting. Magische ervaring!!! Het eten was Super gezond en lekker! Complimenten voor de kok! Het leek ook wel of geuren en smaken veel sterker waren. Ik adviseer iedereen die nog twijfelt, of vastloopt in het dagelijks leven en het even niet meer weet… Gun jezelf dit, en doe mee met dit mooie proces!!! Het is me zelfs zó goed bevallen, dat ik volgend jaar weer mee wil doen! Dan wil ik nog bedanken voor de goede zorg en begeleiding: Lieve Anne-Marie, Ben blij dat ik jou heb leren kennen…. Heb zoveel van jou geleerd!! Ben je super dankbaar!!! Ramon: Bij mij eerst beter bekend als Charly…. Al vanaf het begin ben ik je allergrootste fan. Al die jaren was je al op mijn pad om energie en kracht over te brengen met je muziek, in zowel goede als moeilijke tijden…

Zomereditie Insight Intensive 2022

Afgelopen zomer gingen 12 deelnemers jullie voor op deze prachtige reis en 7 daarvan waren bereid om na afloop hun verhaal te doen voor de camera. Luister, en voel vooral, wat en hoe deze bijzondere mensen hun beleving met ons delen.

Joël

Ik werd me ervan bewust hoe erg wij mensen op elkaar lijken...

Charlotte

Het was intensief maar het was ook een heel bijzondere ervaring!

Tigran

In het dagelijks leven heb je niet de mogelijkheid om jezelf uit te spreken. De ander staat altijd wel klaar met een mening of oordeel wat helemaal niets te maken heeft met mijn thema en de gedachtes die diep in mij spelen. Nu had ik de kans om mezelf uit te spreken, maar ook écht naar de ander te luisteren. Dat maakt het een heel bijzonder proces.

Verder wordt er alles in het werk gesteld om je helemaal thuis en veilig te voelen, en het eten was echt fantastisch!

Frank

In het begin was ik nog een beetje nerveus: "Is het zweverig", vroeg ik me af, maar gaandeweg gingen de dyads allemaal heel natuurlijk. De sfeer was ontspannen en uiteindelijk vond ik het superleuk!

Er is iets AAN gezet. Ik kan er nog niet goed woorden aan geven wat er precies gaande is, maar ik voel me fris en opgeruimd. 

Thomas

Iedereen die een stap verder wil maken in zijn persoonlijke ontwikkeling, zou ik willen aanraden om de Enlightenment Intensive te doen. Je leert over wie je bent, maar vooral ook over wie je niet bent.

Majid

In het begin was ik een beetje gespannen omdat ik niet wist wat te verwachten, maar achteraf voel ik mij heerlijk relaxt. Ik heb mooie inzichten opgedaan bij mezelf, maar ook geïnspireerd door de verhalen van mijn gesprekspartners. Alle fasciliteiten waren heel goed ingericht; de ontvangst, begeleiding en het eten waren top! 

Wayne

Zondag 30 jan 7.20 uur zit ik aan de keukentafel. De dag na EL. Jeetje wat brengt het me meer dan ik heb kunnen voorstellen. Waarschijnlijk als je open staat voor nieuwe dingen, komt het intenser aan. Ik had al snel door op deze bewustzijn dag, waar het voor mij omgaat. Stilte en aandacht! Stilte en dan vooral stilte in me hoofd die ik in mijn hele leven nog nooit eerder heb gehad. Altijd 1000 en 1 dingen die als een kaartenbak door me hoofd heen vlogen. Bij de eerste partner van de dyade, was ik heftig in mezelf aan het graven na de vraag: vertel me wie je bent. De vraag lijkt zo simpel, maar in deze hectische wereld is deze niet simpel te beantwoorden. Bij de 2e dyade partner, begreep ik het voor mezelf na de vraag: vertel me wie je bent, ik heb even geen kaartenbak die hard rond draaide, het was stil. En gaf ook aan dat ik de resterende tijd in stilte wilde door brengen. Ik ben stilte en aandacht was wat er door me heen ging. Ook de partner op dat moment, voelde zichzelf met innerlijken rust gevuld. Ik besefte me dat het niet om de antwoorden ging, maar om de stilte in me hoofd die aanhield. Voor de laatste dyade een wandeling van 30/40 minuten, heerlijk even fris. Ik voelde meer energie in de ruimte waar we waren dan daarvoor. Ik begon met de vraag stelling vertel me wie je bent. de jonge man tegen over mij opende zijn ogen en begon te vertellen. Door wat hij vertelde (iemand die hij had ontmoet had hem gezegd ga naar new zealand daar ga je rust vinden) uiteraard werd de klik hoog voor mij, want hij wist niet dat ik daar geboren was en hoe ik daar altijd mee bezig ben. De laatste 2 x 4.37 minuten, hebben wij elkaar in stilte recht in de ogen aangekeken. Daardoor besefte ik dat, de stilte en aandacht op een hoog niveau was voor mij! Ook zo werd ik vanmorgen wakker, geen 1000 en 1 dingen tegelijk, van wat ik moet en ga doen. Alleen een kopje thee mijn pen en papier het tikken van de klok en de vogels buiten. Dank Ramon en Fleur voor de warmte en openheid!

Max van Hoek

Deze dag heeft mij ontzettend veel gebracht. Doordat de vraag 'Vertel me wie je bent' continu herhaald wordt, ga je steeds meer je eigen verhalen doorzien, waardoor helderheid ontstaat.

Jonas van der Vlugt

Ik heb echt een fantastische dag gehad bij Ramon. Een dag waarbij je de vraag 'Wie ben ik nou eigenlijk echt?' continu laat herhalen. En ja, dan komt er magie vrij. In een veilige setting en met een groep die open is.

Inge

Vrijdag de 13e (aug ‘21) en eindelijk vakantie! Ik had mijn vakantie niet beter kunnen beginnen dan door deel te nemen aan de 1 daagde EI op zaterdag. Ik voelde al dagen een gezonde spanning om dit weekend weg van huis te gaan, voor het eerst in mijn leven alleen op pad. Maar ach, niets te verliezen! In de auto bij het foute uur Wonderfull days uit de speakers laten knallen en benieuwd naar Ramon (die dj) tijdens de EI. Aangekomen in Groet bij gastheer Jeroen, voelde ik me direct op mijn gemak. De andere 7 deelnemers volgde snel na mijn binnenkomst, waarna Ramon ons eerst meenam in zijn levensverhaal. Hij vertelt dan over de techniek, de dyads en dat hij ons zal begeleiden gedurende deze dag. Vertel me wie je bent… Deze vraag klonk tijdens elke dyad. Door steeds opnieuw hierop te reageren, realiseer ik me steeds meer wat ik wil, wie ik wil zijn en dat ik weer innerlijke rust wil voelen! De spiegel die me is voorgehouden door steeds een ander paar ogen tegenover me, heeft in m’n binnenste ik gekeken. Het leven neemt je mee en dendert maar door, heerlijk om in Groet even te genieten van de stilte tijdens de meditaties. Lief zijn voor mezelf en mezelf vaker dit soort momenten gunnen… Bedankt Ramon, Jeroen en Charline voor deze heerlijke dag!!

Jochem Ruben van Hattum

Beste Ramon , Ben nog steeds onder de indruk van je bevlogen passie en je kennis over deze manier van zelfontwikkeling. Ik vind je begeleiding vanuit een open hart en een open mind onwijs prettig en leerzaam. Dank je wel voor een kijkje in jouw hoge hoed! En voor een een kijkje achter mijn eigen maskers...

Jur

What a ride!!! Deze 5 daagse retraite kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik zat met een aantal vragen en hoopte daar antwoorden op te krijgen. Antwoorden kreeg ik niet op een presenteerblaadje. Daarvoor moest ik diep op zoek in mezelf en de kracht van de Enlightenment Intensive ervaren. Het was niet zozeer dat ik antwoorden kreeg op mijn vragen. Het was anders. Ik kreeg hele mooie en waardevolle inzichten. Vanuit alle, en vaak ook zeer verrassende, hoeken. Ineens zag ik het, snapte ik het, doorzag een patroon waarin ik vast zat, een conditionering welke ik mij had opgelegd, of werd even keihard met m’n neus op de feiten gedrukt. Puzzelstukjes vielen op hun plek waardoor ik the bigger picture zag. Deze retraite is een prachtige reis met mijzelf naar mijzelf geweest. Bedankt Ramon en Els voor de begeleiding en Fleur en Jayna voor de goede zorgen en het heerlijke eten. Jullie zijn geweldig!! And a very special thanks to my “retraite familie”. Ieder van jullie heeft mij prachtige inzichten en lessen meegegeven (wellicht zonder dat jullie het zelf wisten).