Stond ik dan, dertien jaar en ogen zo groot als schoteltjes. Achter de draaitafels in een societeit, ergens in Den Haag, stonden twee jongens. Op de snaaraangedreven draaitafels legden ze de ene vette plaat na de andere. En ik wist het. Dat wat zíj deden, dat ging ik ook doen. Ik was verkocht, gegrepen en geraakt. In mij brandde het vuur. Diezelfde avond nog draaide ik, trillend als een rietje, op datzelfde podium mijn eerste plaatje ooit. Dit was het begin van een jongensdroom.
 
Het is 1996, bijna vijftien jaar later. Tijdens weer een uitverkochte show begint het te dansen voor mijn ogen. Sterretjes, licht in m’n kop. Ja, hoor. Daar ging ik. Die avond lag ik out op de bühne. Prestatiedruk, stress en een slecht bioritme leren me vanaf dat moment hoe ik moet loslaten. Ik moest wel. Want hoe krijg je weer zelfvertrouwen in een wereldje waar het hard tegen hard gaat? Waar je door blijft gaan en je jezelf staande moet houden tussen grote ego’s? Langzaamaan trek ik mezelf aan m’n haren het moeras uit. Daarbij krijg ik hulp van de meest bijzondere leraren en methodes.

“Ik zeg waar ik voor sta en in geloof. Ik please niet meer. Zo blijf ik in mijn eigen kracht en houd ik relaties puur.”

Mijn theatershow Het Contrast is een mix van muziek, levenslessen, wijsheid, humor en verbinding. Het is het verhaal van Charly Lownoise, maar ook van Ramon Roelofs. Vanaf het moment dat het dertienjarige jongetje wordt geraakt en zichzelf totaal verliest tot aan de persoon die ik vandaag ben.

Ik tour met Het Contrast vanaf 12 oktober 2020 door theaters in heel Nederland. Kom je? Leuk! Binnenkort vind je hier meer informatie.