Heb ik je ooit wel eens over mijn tijd in Ibiza verteld?

16 jaar geleden huurde ik een huis samen met twee vrienden in Vista Alegre, in het rustige zuidwesten, vlakbij het dorpje Es Cubells. Het verlangen om mijn eigen resetknop terug te vinden en te herstellen van de hectische periode in de jaren ervoor, stond destijds centraal in mijn leven.

Mijn eerste boek Autobiografie Van Een DJ schreef ik op de veranda, in alle rust en met uitzicht op het prachtige eiland Formentera. De stilte, ruimte, geur van pijnbomen vermengt met de frisse zilte lucht van de zee, de stralen van de zon en de magie die daar heerst, zal ik nooit vergeten. 

Daarom voel ik me enorm blij, dankbaar en vol energie dat ik jullie iets bijzonders mag aanbieden:

Van 7 tot 14 maart organiseer ik in datzelfde huis als destijds een prachtige week waarin aandacht vóór en heling van jezelf centraal staan. Meditatie, yoga, wandelen, samen eten bereiden, zwemmen in zee, communicatie in dyads en vooral heel veel genieten zijn de ingrediënten van dit onvergetelijke cadeau wat jij hiermee aan jezelf geeft.

Ibiza in de lente is simpelweg adembenemend mooi! De temperaturen overdag kunnen makkelijk boven de 20 graden uitkomen, wat het heerlijk aangenaam maakt om te wandelen of yoga op het dak van het huis te doen. Met uiteraard een fantastisch uitzicht over de heuvels en zee.

In deze tijd van het jaar is het nog niet druk op het eiland, waardoor datgene wat Ibiza zo speciaal maakt - naar binnen keren en contact maken met je essentie - nog gemakkelijker lijkt te gaan. Mijn ervaring is dat alleen al het aanwezig zijn op deze plek, een diepe rust laat neerdalen in het wezen van de mens. Alle elementen zijn in volle omvang aanwezig: het water van de zee, de frisse lucht, de warmte van de zon, de kracht van het gesteente en de open ruimte om je bewustzijn op te laden met natuurlijke energie.

Iedere ochtend en avond zoeken we de stilte op door middel van twee meditaties, met tussendoor een loopmeditatie, waardoor je volledig bewust wordt en onverwerkte ervaringen een plekje gaan krijgen. We doen om de dag een yoga-sessie en plannen uitstapjes op het eiland. Zo is er het historisch museum in Ibiza-stad, waar opgravingen uit de verre oudheid bewaard zijn gebleven. Wandelen door ‘Dalt Vila’ (oude stad). En op een andere dag rijden we naar de ‘Grot van Tanit’, de liefdesgodin die overal op het eiland prominent aanwezig is, in het noordoosten van Ibiza. Of we maken een pittige wandeling iets dichterbij huis in het gebied bij Es Vedra, waarbij een afdaling naar Atlantis tot de mogelijkheden behoord. Afsluitend een heerlijke paella bij restaurant El Carmen? Dat laten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan.

Om onszelf in deze week nog meer inspiratie mee te geven, zal ik mijzelf de komende maanden verdiepen een boek van de beroemde zenmeester Osho - Enlightenment is Your Nature. De inzichten uit dit boek zal ik gedurende de week met jullie delen, waar we met de groep weer op kunnen reflecteren. 

Als je verlangt naar diepe rust, natuur, lekker bewegen in een prachtige omgeving, jezelf opladen, dan is deze bijzondere week echt iets voor jou! Voor ‘beginners’ is dit een perfecte week, maar ook de (ver)gevorderde kan z’n beginners-mind hier trainen. De setting is in een kleine groep van maximaal 5 personen.

De investering voor deze week bedraagt €595,- inclusief begeleiding en overnachtingen op basis van een éénpersoonskamer. Exclusief vliegreis naar en van Ibiza, maaltijden en vervoer (autohuur) op het eiland. Mijn ervaring leert dat het maken van een gezamenlijke portemonnee ter plekke, waarvan we het eten betalen tijdens deze week, de voorkeur geniet.

Belangrijk: in verband met de beperkte bagage in het vliegtuig, adviseer ik iedereen een eigen meditatiekussen en yogamatje mee te nemen. Mocht je niet in het bezit zijn daarvan, neem dan tijdig contact met mij op, zodat dit voor je geregeld kan worden.