Boeken

Charly Lownoise | Autobiografie van een DJ

Autobiografie van een DJ' is het verhaal hoe ik, een Haagse jongen, mijn passie volg. Samen met mijn maatje Theo breek ik begin jaren ’90 door als het duo Charly Lownoise & Mental Theo. In vier jaar tijd scoren we twaalf toptienhits. Ik word een veelgevraagde DJ in Nederland, Europa en verder daarbuiten. We treden gemiddeld zo'n 250 keer per jaar op. Terwijl mijn ster blijft rijzen, maak ik een wereldtournee die me naar Amerika en Australië voert. Mijn droom is werkelijkheid geworden. Dat er ook schaduwkanten aan dat succes zitten, heb ik dan nog niet in de gaten. Ik geniet van de kick en alle aandacht. Langzaam maar zeker nemen stress, onrust en onvrede toe. Het voelt alsof ik geleefd word. Het plezier van muziekmaken, verdwijnt naar de achtergrond.

Eind 1997 is de spanning te hoog opgelopen. Tijdens een optreden ga ik knock-out. Ik ben op en oververmoeid, op de rand van een burnout. Als ik niet tijdig ingrijp, gaat er door me heen, verandert mijn droom in een nachtmerrie.

In die tijd ontdek ik dat ik niet alleen een Hardcore DJ ben, maar ook een spiritueel ingesteld mens. Op zoek naar verdieping en inspiratie ontdek ik Zen en start ik met een Zen-training. Het ene weekend sta ik nu als DJ voor bomvolle zalen, terwijl ik het volgende weekend in een stil klooster mediteer op de vraag 'Is God a DJ?'.

Uitgebracht in eigen beheer. Geïnteresseerd? Klik hier.